ReKlam

13 Temmuz 2013 Cumartesi

PORTAKALLI KREMA tarifi

MALZEMELER
1 kg. kaynar süt
4 yumurtanın sarısı
150 gr. toz şeker
15 gr. un
15 gr. nişasta
1 portakalın rendelenmiş sarı kabuğu
1 portakalın kabuklarına parçalanmadan iyice
sürtülmüş 10 adet kesme şeker.
2 portakal suyu
6 kâsede, 6 kişi için
PORTAKALLİ KREMA
PORTAKALLI KREMA tarifi
Bir tencereye kesme şekeri, toz şekeri, un, ni­şasta ve portakal kabuğunu ve yumurta sarısını koyup yumurta çırpma teli ile iyice karıştırdık­tan sonra kaynar sütü ilâve ediniz. Ağır ateşte ağır ağır karıştırarak 5 dakika kaynatıp ateşten alınız. Portakal suyunu da ilâve edip kâselere doldurunuz.
Buzdolabında veya serin bir verde soğuyunca servis ediniz

0 yorum:

Yorum Gönder