ReKlam

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Peynir Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
500 gr yağsız beyaz peynir
•  1 su bardağı un
•  1 su bardağı pirinç unu
•  4 adet yumurta
•  1 paket kabartma tozu
•  1 kahve fincanı toz şeker
•   1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti İçin
•  2.5 su bardağı toz şeker
•  2 su bardağı su
•  1/2 limonun suyu
Üzeri İçin
•  antepfıstığı
Peynir tatlisi
1   Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-31 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.
2   Ertesi gün önce şerbeti hazırlayın. Bununa için şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave ederek şerbeti soğumaya bırakın.
3   Diğer yandan yumurtaları şekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin.
4   26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin.
5   Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder