TATLI TARİFLERİ

Birbirinden Güzel Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYIN

**DİYET TATLI TARİFLERİ**

Birbirinden Güzel Diyet Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYIN

YÖRESEL TATLI TARİFLERİ

Birbirinden Güzel Yöresel Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYIN

KOLAY TATLI TARİFLERİ

Birbirinden Güzel KOLAY TATLI TARİFLERİ İçin TIKLAYIN

SÜTLÜ TATLILAR

Birbirinden Güzel SÜTLÜ TATLILAR İçin TIKLAYIN

ReKlam

10 Aralık 2013 Salı

Muzlu Pasta Tarifiniz


 Muz Pasta Tarifi


Muzlu Pasta Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

* 4 adet muz
* kek için: 4 adet yumurta
* 3 çay bardağı tozşeker
* bir buçuk barkadak eritilmiş margarin
* 6 çay bardağı un
* 2 çay bardağı yoğurt
* bir paket kabartma tozu

Kreması için gerekli olan malzemeler:
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı margarin
* 5 çorba kaşığı un
* 1 subardağı tozşeker
* 2 paket vanilya
* 4 su bardağı süt

Muzlu pasta tarifimizin hazırlanışına geldi sıra:

Yumurtaları tozşekerle köpük olana kadar  çırpın. Önceden eritip ve soğuttuğunuz margarinleri yumurtalara ekleyin. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırıp, 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin,. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin.  Kekin alt kısmını, servis tabağına alıp kremanın yarısını sürün. Üzerine muz dilimlerini yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ilesüsleyip buz dolabında 2 ile 3 saat dinlendirin. Artık muz pasta tarifimizi Dilimleyerek Servis Yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.

7 Aralık 2013 Cumartesi

Kelebek Pasta Tarifi

kelebek pasta tarifi10 Kişilik Kelebek Pasta Tarifi'ni sizler İçin Hazırlıyoruz.

* Pandisya için: 5 adet yumurta
* 4 kahve fincanı un
* 4 kahve fincanı toz şeker

* Krema için:  3 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı un
* 2 bardağı süt
* yarım kutu labne peyniri

* Üzerine: 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğut süt
*  renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:

Öncelikle Pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekerleri iyice çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın.  Yağlanmış Ve unlanmış yuvarlak bir kek kabına boşaltın. Önceden Isıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin. iki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın, unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keklerin bir kenarını ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer Kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.

Aşçının Notu:
Bu Pastayı Hazır satılan pandispanya ile de yapabilirsiniz. Hazır Kek eninden ikiye ayrılmışsa, iki katın arasına önce biraz süt, sonra fındık kreması sürerek bir birine yapışmasını sağlayabilirsiniz.
Tadı Daha Güzel Olacaktır.

AFİYET OLSUN

1 Aralık 2013 Pazar

Bezeli Pratik Pasta Tarifi


 Bezeli Pratik Pasta Tarifi
Malzemeler
1 adet  kakaolu pandispanya
12 adet beze
2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 çay bardağı kakao
2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırparak hazırlayın.
Pandispanyanızın ilk katına kremşantinin yarısını sürün ve yayın, üzerine 2 su bardağı böğürtleni dizin.
Kalan kremşantiyi böğürtlenin suyu ile hafifçe karıştırarak renklendirin.
Renklendirdiğiniz şanti ile pastanın üzerini kaplayın ve bezeleri daire şeklinde dizin.
Son olarak 1 çay bardağı kakaoyu küçük bir süzgeç ile pastanın üzerine eleyerek serpin ve dilimleyerek servis yapın.

2014 Kolay Yaş Pasta Tarifi

 2014 Kolay Yaş Pasta Tarifi
Pasta ve tatlılarda başarılı olduğunu düşündüğüm kardeşimden yeni bir tarif aldım ve pastalara verilen o paralardan hepimiz kurtulalım diye  bu tarifi sizinle paylaşmak istedim.
Kek  İçin Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
İçi için;
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket kremşanti
1 bardak süt
Fındık ya da fıstık
Reçel
Yapılışı
5 yumurtayı iyice çırpın ardından şekeri ekleyin, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin ardından içine 1 su bardağı unu ekleyip çırpmaya devam edin son olarak kabartma tozunu da ekleyip çırpın ve daha önce 170 derecede ısıttığınız fırına atın. Diğer yandan 1 paket krm şantiye 1 bardak sütü eklayip iyice karıştırın. Pişen keki ikiye bölüp arasına kremşantiyi iyice sürün ve dilim dilim kestiğiniz muzları arasına ekleyin ve diğer kek katını koyun.Geri kalan kremşantiyi iyice pastanın etrafına ve üzerne sürün. Kenarlarına muz dilimlerini yapıştırın ve fıstık ya da fındığı etrafına ve üzerine ekleyin.Üzerine yazı yazmak için buz dolabı poşetinin bir ucunu deip reçel koyun ve istediğiniz yazıyı yazın. Çok güzel duruyor.

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta

 Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
Bir su bardağı çekilmiş fındık
Bir çay kaşığı hazır kahve
Sekiz yumurta
Sekiz kahve fincanı tozşeker
Altı kahve fincanı un
Bir çay kaşığı vanilya
Sos Malzemeleri:
Bir su bardağı dondurulmuş frambuaz
Bir su bardağı frambuaz reçeli
Kahveli krema için:
İki buçuk su bardağı taze krema
Üç yüz on gram beyaz çikolata
Üç buçuk çorba kaşığı hazır kahve
Hazırlanışı
Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında dinlendirin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın.
Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
Yağlanmış fırın kalıbına döküp yüz seksen derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve yirmi dakika dinlendirin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın.
Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az sekiz ve on saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis edin.

Çikolatalı krokanlı pasta tarifi

 Çikolatalı krokanlı pasta tarifi

Çikolatalı krokanlı pasta için Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı>
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Krokan: 1 su bardağı tozşekeri tavada esmerleşinceye kadar soteleyin. 1 çorba kaşığı su koyun. Temiz bir mermere dökün. Donunca parça parça kırın.

Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta

Lütfen tarif hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşınız.
Malzemeler:
pandispanya için
4 tane oda ısısında yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
pandispanyayı ıslatmak için:
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
pastanın kreması için:
1 paket vanilyalı kremole
1 paket krem şanti
500 ml süt
önce yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. ardından birlikte elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpıcının en düşük ayarında sadece malzemeler birbirine karışana kadar çırpıyoruz. 26 cm çapında tabanına yağlı kağıt geçirdiğimiz pasta çemberinin ya da kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayıp hamuru içine boşaltıyoruz. 180 derecede pişmeye bırakıyoruz.
kek fırından çıkınca bir beze sarıp soğumasını bekliyoruz. soğuduktan sonra pasta levyesi yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz. her iki katıda süt-şeker karışımıyla ıslatıyoruz.
krema malzemelerini çırpıcı ile güzelce çırpıp 10 dakika dolapta soğutuyoruz.
pandispanyanın bir katını alıyoruz, üzerine kremamızın yarısını güzelce sıvıyoruz. ardından ikinci katı üzerine oturtup hafifçe bastırıyoruz. ve kalan kremayla pastamızı güzelce kapatıp üzerini düzeltiyoruz.
son işlem süsleme. bolca damla çikolatayla pastamızın yanlarını ve üzerini kaplayıp hazır olan pastamızı dolapta en az4-5 saat dinlenmeye alıyoruz…