ReKlam

7 Aralık 2013 Cumartesi

Kelebek Pasta Tarifi

kelebek pasta tarifi10 Kişilik Kelebek Pasta Tarifi'ni sizler İçin Hazırlıyoruz.

* Pandisya için: 5 adet yumurta
* 4 kahve fincanı un
* 4 kahve fincanı toz şeker

* Krema için:  3 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı un
* 2 bardağı süt
* yarım kutu labne peyniri

* Üzerine: 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğut süt
*  renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:

Öncelikle Pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekerleri iyice çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın.  Yağlanmış Ve unlanmış yuvarlak bir kek kabına boşaltın. Önceden Isıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin. iki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın, unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keklerin bir kenarını ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer Kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.

Aşçının Notu:
Bu Pastayı Hazır satılan pandispanya ile de yapabilirsiniz. Hazır Kek eninden ikiye ayrılmışsa, iki katın arasına önce biraz süt, sonra fındık kreması sürerek bir birine yapışmasını sağlayabilirsiniz.
Tadı Daha Güzel Olacaktır.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

Yorum Gönder