ReKlam

4 Ağustos 2013 Pazar

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

MALZEMELER
2 Su bardağı İrmik
2 Çorba kaşığı çam fıstığı
150 gr tereyağı
500 gr süt
250 gr toz şeker
Sütlü İrmik Tatlısı
Sütlü İrmik Tatlısı tarifi
Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin.
Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin.
Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz.(farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız) Çok güzel oluyor.
NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder