MALZEMELER
1 limon kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı irmik
4 yumurta
8 çorba kaşığı yoğurt
4 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı sıvıyağ
8 çorba kaşığı un
2 su bardağı toz fındık
1 limon kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı irmik
4 yumurta
8 çorba kaşığı yoğurt
4 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı sıvıyağ
8 çorba kaşığı un
2 su bardağı toz fındık
Şerbet İçin:
2-3 damla vanilya şurubu
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2-3 damla vanilya şurubu
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yumurtalar şeker eklenerek çırpılır. Yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağ limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilir. Toz fındık ve un ayrıo bir yerde karıştırılır ve eklenir. İrmik ve kabartma tozunuda ekleyin karıştırın. Yağladığınız tepsiye dökün sıcak fırında pişirin. Şerbet hazırlanır ve soğutulur. Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığını alır almaz ılık şerbeti dökün. En üste file fındık serpilir. Şerbeti iyi çekmesi için kürdanla delikler açılır.
0 yorum:
Yorum Gönder