MALZEMELER :
* 1 Küçük paket margarin
* 2 su bardağı un
* 2 yumurta
* 3-4 çorba kaşığı bal
1— Yağ ite un hafif ateşte pembe renkte kavrulur.
2— Sıcakken içine çatalla çırpılmış yumurta dökülüp parçalamadan karıştırılır.
3— Tabağa alınıp üzerine bal gezdirilir.
2— Sıcakken içine çatalla çırpılmış yumurta dökülüp parçalamadan karıştırılır.
3— Tabağa alınıp üzerine bal gezdirilir.
NOT :
Murtağa,bal koymadan biraz tuz serperek kahvaltıda yenebilir.
Kısa Bilgi :
Bal,arı ve çiçeğin müşterek meydana getirdiği kıymetli bir besindir.Bir arı,yarım kilo bal yapmak için çiçeklere 37.000 kere gidip gelir.Bir günde kendi ağırlığının 10 misli nektar taşır. Balda çeşitli vitamin,mineral madde ve protein bulunur.
0 yorum:
Yorum Gönder