ReKlam

16 Temmuz 2013 Salı

Keşkül Tatlısı Nasıl Yapılır

MALZEMELER
150 gr. badem
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker (veya 30 adet tatlandırıcı)
4 çorba kaşığı
Hindistan cevizi
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyarız. Ro­botta iyice çekip ezeriz. Pirinç unu ve nişastayı azıcık süt ile ezip topaksız hale getiririz. Sütü tencereye ekleyip iyice kay­natırız. Bir fiske tuz atarız. Kaynamış sütten biraz alıp badem­lerin üzerine dökeriz. Pirinç unu ve nişasta karışımını yavaş yavaş kaynayan süte ekleriz. Daha sonra bademleri ekleriz. Hindistan cevizini ekleyip karıştırırız. Sütün üzeri göz göz ola­na dek pişiririz. Kâselere alıp Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve nar ile süsleriz.

0 yorum:

Yorum Gönder