MALZEMELER
• 1 süt fincanı has un
• 1 süt fincanı pirinç unu
• 3 süt fincanı süt
• 1 fincan sıvıyağ
• 150 gr tereyağı
• 2 süt fincanı şeker
• 1 süt fincanı nişasta
• 1 süt fincanı pirinç unu
• 3 süt fincanı süt
• 1 fincan sıvıyağ
• 150 gr tereyağı
• 2 süt fincanı şeker
• 1 süt fincanı nişasta

Helva-yı Hakani tarifi
(Hakana mensup olmakla anılır, bütün helvaların padişahı demektir.)
1- Bir tencerede yağ eritilir. Un, nişasta, pirinç unu konup karıştırılır.
2- Karıştıra karıştıra özlenip, hafif sararın-ca ateş kısılır. Üzerine şeker dökülüp, sıcak süt ilave edilerek, hızlıca karıştırılır. İyice karıştırınca üzeri örtülüp, nemlendirilir.
3- 1 dakika sonra kapağı açıp, yine karıştırılır. Sonra servis tabaklarına alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder