ReKlam

15 Haziran 2013 Cumartesi

Bardakta Vişneli Tatlısı Tarifi

sitemiz diyet tatlı tariflerini hergün güncel tutarak siz değerli kullanıcılarımıza en güzel hizmeti sunmaya devam ederken bugünki tarifimiz Bardakta Vişneli Tatlısı Tarifi sizlerle
Diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz nefis ve hafif bir tatlı. Lezzetine doyum olmayan vişneli kup tatlısı damak tadınızı şenlendirmek için sizi bekliyor. Hazırlaması ve malzeme alımı kolay vişneli kup tatlısı tarifi bir tık ötede.

Malzemeler,

3-4 dilim kakaolu kek
3-4 dilim sade kek
1 kase vişne

Peltesi için,

600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker

Hazırlanışı,

1. Kakaolu ve sade kekleri ufalayın.
2. Vişneli kupları servis edeceğiniz bardakların en altına kakaolu kek koyup iyice sıkıştırın.
3. Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirin.
4. Sade keki ekleyin ve yine iyice bardağa sıkıştırın.
5. Üzerine bir iki tane daha vişne koyun.
6. Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirin.
7. Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edin. Bıçak yardımıyla kekleri delip pelteyi emmesini sağlayın.
8. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder