Lütfen tarif
hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşınız.
Malzemeler:
pandispanya için
4 tane oda ısısında yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 tane oda ısısında yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
pandispanyayı ıslatmak için:
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
pastanın kreması için:
1 paket vanilyalı kremole
1 paket krem şanti
500 ml süt
1 paket vanilyalı kremole
1 paket krem şanti
500 ml süt
önce yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıcı yardımıyla
çırpıyoruz. ardından birlikte elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı
çırpıcının en düşük ayarında sadece malzemeler birbirine karışana kadar
çırpıyoruz. 26 cm çapında tabanına yağlı kağıt geçirdiğimiz pasta çemberinin ya
da kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayıp hamuru içine boşaltıyoruz. 180
derecede pişmeye bırakıyoruz.
kek fırından çıkınca bir beze sarıp soğumasını bekliyoruz. soğuduktan sonra
pasta levyesi yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz. her iki katıda süt-şeker
karışımıyla ıslatıyoruz.
krema malzemelerini çırpıcı ile güzelce çırpıp 10 dakika dolapta
soğutuyoruz.
pandispanyanın bir katını alıyoruz, üzerine kremamızın yarısını
güzelce sıvıyoruz. ardından ikinci katı üzerine oturtup hafifçe bastırıyoruz.
ve kalan kremayla pastamızı güzelce kapatıp üzerini düzeltiyoruz.
son işlem süsleme. bolca damla çikolatayla pastamızın yanlarını ve
üzerini kaplayıp hazır olan pastamızı dolapta en az4-5 saat dinlenmeye
alıyoruz…
0 yorum:
Yorum Gönder