ReKlam

29 Kasım 2013 Cuma

Hindistan Tatlısı tarifi


MALZEMELER
•  1 su bardağı irmik
•  125 gram margarin
•  3 su bardağı süt (havuç için)
•  1 su bardağı süt (irmik için)
•  1 su bardağı tozşeker
•  1/2 kg havuç
•  1 su bardağı ceviz
•  1 kase krem şanti
•  taze mevsim meyvesi
Hindistan Cevizli Kadayif Tatlisi
Hindistan Tatlısı tarifi
1 su bardağı irmiği, 125 gr margarin ile kısık ateşte 20 dakika kavurun. 3 su bardağı tozşekeri koyup karıştırın. Boza kıvamı alınca ateşten alın. Islatılmış bir cam tepsiye dökün.
2   Başka bir tencerede yarım kg rendelenmiş havucu, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri pişirin. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın.
3   Havuçlar soğuyunca 1 su bardağı ceviz ekleyin. İrmiğin üzerine bu karışımı dökün. En üste bir gece önceden hazırlanıp, buzdolabında soğutulmuş
1 kase krem şantiyi yayın.
4   Küçük doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder