MALZEMELER
• 1 su bardağı irmik
• 125 gram margarin
• 3 su bardağı süt (havuç için)
• 1 su bardağı süt (irmik için)
• 1 su bardağı tozşeker
• 1/2 kg havuç
• 1 su bardağı ceviz
• 1 kase krem şanti
• taze mevsim meyvesi
1 su bardağı irmiği, 125 gr margarin ile kısık ateşte 20 dakika kavurun. 3 su bardağı tozşekeri koyup karıştırın. Boza kıvamı alınca ateşten alın. Islatılmış bir cam tepsiye dökün.
2 Başka bir tencerede yarım kg rendelenmiş havucu, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri pişirin. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın.
3 Havuçlar soğuyunca 1 su bardağı ceviz ekleyin. İrmiğin üzerine bu karışımı dökün. En üste bir gece önceden hazırlanıp, buzdolabında soğutulmuş
1 kase krem şantiyi yayın.
4 Küçük doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder