MALZEMELER
7bardak süt
1bardak nişasta
1kaşık şeker
Şurup:500gr şeker
3bardak su
1kaşık gül suyu
1bardak nişasta
1kaşık şeker
Şurup:500gr şeker
3bardak su
1kaşık gül suyu
Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın. Bir kap içinde nişastayı ½ bardak su ile ezin, sütü katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca şekeri katın karıştırarak 2dk daha kaynatın. Geniş bir tepsi içine 2cm kalınlığında yayın bu tepsiyi buzdolabında ½ gün bekletin. Servis edeceğiniz vakit 5cm’lik dilimlere bölüp kaselere paylaştırın, üzerine de şuruptan dökün. Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
7bardak süt
1bardak şeker
1bardak nişasta
1bardak su
1paket vanilya
1bardak şeker
1bardak nişasta
1bardak su
1paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Sütü kaynatıp şekerle karıştırın ve içine suda yumuşattığınız nişastayı katın. Bu karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan indirirken de vanilya katın. Kullanacağınız tepsiye dökün ve dolapta soğutun.
3bardak şekeri 1lt suyla kaynatın. Bu suyu da muhallebiyi parçalara ayırıp üzerine dökün. Şekerli su içinde beklesin. Soğutup servis edebilirsiniz.
3bardak şekeri 1lt suyla kaynatın. Bu suyu da muhallebiyi parçalara ayırıp üzerine dökün. Şekerli su içinde beklesin. Soğutup servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder