MALZEMELER
5 armut
yarım kg toz şeker
200 gr frambuaz
3-4 adet karanfıl
Frambuazlı Armut Tatlısı tarifi
Armutları soyup, çekirdeklerini çıkartıp bir fırın tepsisine dizin. Toz şekerin yarısı ve karanfil taneleriyle beraber fırına koyun. Orta hararetteki fırında yarım saat kadar bekletin. Frambuazı püre haline getirip, kalan şekerle karıştırın. Bu karışımı pişmiş armutların ortasındaki boşluklara doldurun. Tekrar fırına sürüp 5 dakika kadar daha pişirin. Soğutup, servis yapın.
Armutları soyup, çekirdeklerini çıkartıp bir fırın tepsisine dizin. Toz şekerin yarısı ve karanfil taneleriyle beraber fırına koyun. Orta hararetteki fırında yarım saat kadar bekletin. Frambuazı püre haline getirip, kalan şekerle karıştırın. Bu karışımı pişmiş armutların ortasındaki boşluklara doldurun. Tekrar fırına sürüp 5 dakika kadar daha pişirin. Soğutup, servis yapın.
Çikolatalı Krep
Malzemeler 2 tane yumurta, 1 çay fincanı un (kıvam tutmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz) 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 tutam tuz, 5 damla vanilya esansı, İçine ; 4 tane muz, 1 paket kremşanti, Tavayı yağlamak için ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, Üstüne; çikolata sosu, Yapılışı Karıştırma kabına yumurtayı, sütü ve pudra şekerini alalım güzelce çırpalım. Eritilmiş ve ılık hale gelmiş tereyağını da ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile kalan malzemeleri ilave edelim karıştıralım (akıcı bir hamur olmalı) Kıvama gelen krep hamurumuzu hafif yağladığımız teflon tavada ön ve arkasını pişirelim servis tabağına alalım, pişen kreplerin üzerine (soğumuş olmalı) kabuklarını soyduğumuz 1 muzu, muzun üzerine kremşantiyi sürelim ve krepi rulo şeklinde saralım. Son olarak ta çikolata sosu ve bal gezdirelim. Çikolatalı krep servise hazır hale geldi. Afiyet olsun...Selanik Tatlısı
Malzemeler 4 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı hindistan cevizi Yarım su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 portakal veya limon kabuğu rendesi Keki ıslatmak için 2 çay fincanı soğuk süt Yarım su bardağı toz şeker Hazırlanışı Karıştırma kabında şeker ve yumurları çırpalım (krema kıvamına gelene kadar) sonra sırası ile sıvıyağı , limon kabugu rendesini vanilyayı hindistan cevizini, kabartma tozunu galeta ununu alalım kaşık yardımı ile karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim karıştıralım. Yağlanmış kalıba harcı dökelim 180 derecelik ısıda ilk 20 dakika fırın kapağını açmayalım daha sonra kürdanla kontrol ederek pişirelim. Biz bu arada soğuk sütümüzün içine şekeri ilave edelim, şeker eriyene kadar karıştıralım . Pişen kekin üzerine (fırından cıkınca 5 dakika bekleyeceğiz) dökelim soğuması için dolaba alalım. Arzu aderseniz krem şanti ile servise sunabilirsiniz. Sade de çok güzel oluyor. Afiyet olsun...Çilekli Dondurma
Malzeme : 500 gr. (yarım kilo) kokulu çilek. 250 gr. (1 bardak tepeleme) toz şeker. 250 gr. (1 su bardağı) su. 1 tane limon. 1 tane yumurta beyazı. Çilekli Dondurma tarifi 1 — Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Ezerek süzgeçten geçirin ve bir limon suyu katın. 2 — Şekerle suyu bir taşım kaynatın. Soğuduktan sonra çilek suyuyla karıştırın. Dolapta veya makinede dondurun/ Not: Portakalın yalnız dışındaki sarı kabuklardan çok ince 1 çorba kaşığı rendeleyip, toz şekerle de ovalayabilirseniz güzel olur. Diğer Dondurma Tarifleri BAŞKA BİR TARİF: Malzemeler: Bir çay fincandan az süt Bir çay fincanı, şeker Yarım kilo çilek Bir poşet, krem şanti Dondurma Tarifi: Öncelikle çilekleri, ayıklayalım ve iyice yıkayıp süzgece alalım. Suyu süzüldükten sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim. Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım. Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım. Afiyet olsun.Çilekli Tart Tatlısı
Gerekli malzemeler 3 su bardağı un 125 gram tere yağ 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı toz fındık Kreması için malzeme 25 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker Krem şanti için malzeme 1 paket toz şanti 1 su bardağı süt Üzeri için malzeme Yeteri kadar çilek, yeşil fıstık 2-3 tane taze nane yaprağı Tart Tarifi Derince bir kabın içine unu koyun. Üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, toz fındık dökün ve elinizle harmanlayın. Unun ortasına havuz açın ve eritilmiş tere yağ ile yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın. Ortalama 10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır. Şayet sert bir kıvamı olursa bir miktar ılık su veya ılık süt ekleyebilirsiniz. Tart kalıbınızı yağlayın ve içine hamuru elinizle bastırarak yerleştiriniz. Büyük çatla üzerini 5 yerinden delin ve böylece kabarmasını engellemiş olursunuz 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırına tart kabınızı sürün ve 15 dakika bekleyin. Tart fırında pişerken sizde kremayı hazırlayın. Bir tencerenin içine soğuk süt, şeker, un, nişasta, vanilya koyun ve mikserle çırpın. Tencereyi ocağa koyun ve devamlı karıştırarak pişirin. Pişen kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın. Bu esnada krem şantiyi hazırlayın. Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup mikserle iyice çırpın. Soğumuş olan kremanın içine bu krem şantiyi dökün ve karıştırın. Tart pişip fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı dökün, kaşıkla yayarak düzeltin. Üzerine çilekleri enine ikiye kesip sıralayın ve resimdeki gibi tam ortasına dilerseniz yeşil fıstık doldurarak üzerine iki tane taze nane yaprağı dikin. Afiyet olsun BAŞKA BİR TARİF: MALZEMELER Hamur Malzemesi: 1 yumurta 3 çay bardağı un 90 gram tereyağı 1,5-2 çay bardağı toz badem 1 kahve fincanı toz şeker Krema Malzemesi 1 yumurta 750 ml süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Çilekli Tart Tatlısı tarifi Bademleri kaynamış suyu sıcak olarak bir kaba alın ve bademleri ekleyin beklesin. Yumuşayınca kabuklarından ayırın ve robottan geçirin. Unu bir kaba alın ve hamur malzemelerini ekleyip yoğurun.( bademde dahil) Tart kabına yağlı kağıt serin ve iyice bastırıp ortasını açın. Bu şekilde dolapta yarım saat bekletin. 180 derece de ısınmış fırında pişirin (15 dakika). Soğumaya bırakın. Kremyaı hazırlayıpğ bir kenarda soğuttıktan sonra hamurun içine yayın. Üstüne çilekleri dizip servis yapın. BAŞKA BİR TARİF: MALZEMELER 2 bardak un 2 poşet kremşanti 2 bardak süt 125 gr margarin 1 adet yumurta çilek Çilekli Tart Tatlısı tarifi Unu eleyin, robota alın; üzerine minik kıyılmış margarin ve bir tutam tuz katın ekmek kırıntısı hali alana kadar karıştırtın. Yumurtayı çırpıp robottaki karıma ilave edin, karıştırtmaya devam edin. Hazırladığınız bu hamuru merdaneyle düzleştirerek yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştirin. 160derecede kızarana kadar pişirin. Bu arada kremşantiyi hazırlayın, kirazların çekirdeklerini çıkarın. Kremşantiyi hamurda pişip soğuyana kadar buzdolabında tutun ve hamur soğuduğunda üzerine kaplayın. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.Şeftali tatlısı
Malzemeler: 6 adet şeftali 2 çay fincanı toz şeker 2 çay fincanı su süslemek için: dondurma kıyılmış badem Şeftali tatlısı tarifi öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine tozşekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım.170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerine top dondurma koyalım kıyılmış badem serpelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsunÇiçek Tatlısı
Malzemeler • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı sıvıyağ • 2 çorba kaşığı yoğurt • yarım kahve fincanı sirke • 1 paket kabartma tozu • alabildiği kadar un • 125 gr tereyağı veya margarin • 1 su bardağı dövülmüş ceviz, • nişasta Şerbet İçin • 2 su bardağı şeker • 1.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı limon suyu Çiçek Tatlısı Tarifi 1 Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun. 2 Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. 3 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin. 4 Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. 5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. 6 Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serpip servis yapın.Meyveli Cup
Malzemeler 250 gr, çilek 2 adet kivi 2 adet muz 5 çorba kaşığı granül diyet şeker Meyveli Cup Tarifi Bütün meyveler küçücük doğranır ve şekerle karıştırılır. 1 saat buzdolabında ara sıra karıştırılıp bekletilir. Cupların içinde servis yapılır.Vişneli ekmek tatlısı
Malzemeler: 1 Kilo. vişne 1 çay fincanı toz şeker 2 çay fincanı su 2 çay fincanı. vişne suyu 1 paket kızarmış ekmek üzeri için: kaymak Vişneli ekmek tatlısı tarifi Öncelikle vişneleri ayıklayıp yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye alalım. Üzerine 1 çay fincanı vişne suyunu,1. çay fincanı şekeri,1 çay fincanı suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Vişneler yumuşayınca ocaktan alalım. Borcama kızarmış ekmekleri dizelim,1 çay fincanı vişne suyu ile ıslatalım. Üzerine pişirdiğimiz vişne tanelerini yayalım, soğumaya, bırakalım. Soğuyunca buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletelim. Soğuyan vişneli ekmek tatlımızı servis tabağına alalım üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.Bici Bici
Gerekli Malzemeler 1 paket nişasta (12 çorba kaşığı kullanılacak) 1 tatlı kaşığı bici bici boyası(aktardan şerbet boyası diyerek edinebilirsiniz) 1 kg şeker Şoklanmış Buz Bir paket pudra Şekeri (İsteğe bağlı olarak gül suyu, muz, çilek, kiraz, şeftali) Tarifi: 2 çay bardağı toz şeker, 12 kaşık nişastayı, bir miktar su ile muhallebi olana dek karştırarak koyu hale gelmesini sağlıyoruz. Koyulaştırdıktan sonra bir tepsiye ince bir tabaka halinde bir seriyoruz. Sonra dolapta soğumaya bırakıyoruz. Donduktan sonra bici bicimizin temel malzemesi hazır demektir. Diğer tarafta bir litre suyun içerisine bicibici boyamızı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Donan nişastalı muhallebimizi küpler halinde kesiyoruz. Bir kasenin yarısını dolduracak biçimde bu muhallebimizi koyuyoruz. Üzerine şoklanmış buzu rendeleyerek kar biçiminde kubbe şeklini alacak şekilde koyup hafifçe elimizle bastırıyoruz. Buzun üzerini havuz biçiminde açarak ortasına dilediğiniz miktarda pudra şekeri koyuyoruz, yine dilediğiniz miktarda gül suyu koyuyoruz, yukarıda saydığım meyvelerden dilediğiniz dilimleyerek üzerini süsleyebilirsiniz. En son aşama olarak da kaynatıp soğuttuğunuz bici bici boyalı sudan buzun üzerine yavaşça döküyoruz. Çok fazla koymamanızı tavsiye ederim. Buz eridiğinde taşma ihtimali var. e-tarifler.com sitemizin sahibi Adanalı olduğu için en güzel ve doğru tarifi bu sitede bulacağınızdan eminiz. Afiyet olsun.Tavuk Göğsü
Malzemeler. * 2 çorba kaşığı nişasta * 2 Su bardağı toz şeker * 3 çorba kaşığı un * 1 adet damla sakız * 1 litre süt * 150- gram margarin (tereyağı) * Tarçın (İsteğe bağlı) Tavuk Göğsü Tarifi: 1 - Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir) 2 - Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır 3 - Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir. Meryem adlı ziyaretçimizin bir önerisi: hayır o tavuk göğsü çok koyu kıvamda olur ve hiç hoş olmaz. size tavsiyem iki kaşık niasta, üç kaşık un ile yapmanızz. (Bu önerinin sitemiz ile bir ilgisi yoktur yalnızca ziyaretçilerimizin önerilerini dile getiriyoruz.)
Posted in: 2013 Dünür Tatlısı tarifleri, Frambuazlı Armut Tatlısı, Frambuazlı Armut Tatlısı tarifi. Frambuazlı Armut Tatlısı malzemeleri, Frambuazlı Armut Tatlısı yapılışı
0 yorum:
Yorum Gönder