ReKlam

29 Kasım 2013 Cuma

Çikolata Soslu Krep tarifi

Malzemeler
3 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
4 top çikolatalı dondurma
200 gr. sade çikolata
125 mi. krema
30 gr. antepfıstığı
Çikolata Soslu Krep
Çikolata Soslu Krep tarifi
Yumurtaları çırpın, tereyağını bir kapta eritin. Yumurtayı, tereyağını, sütü ve unu iyice karıştırın. Bu şekilde sert olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulü eritin. Yani içinde parça çikolataların olduğu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtun. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ısıtın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe ip bu tavaya ince bir kat yayın. Orta ateş üstündeki tavada şekillenmeye başlayan krepin önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp aynı şekilde ikinci krepi kızartın. Karışım bitene kadar bu işleme devam ederek krepleri arkalı-önlü kızartın.Her birini üçgen şeklinde katlayın ve servis yapacağınız tabaklara paylaştırın. Üzerlerine birer top dondurma döşeyin. Erittiğiniz çikolataya, kremayı karıştırın. Bu sosu kreplerin üzerine paylaştırarak dökün. Dövülmüş antep fıstığıyla süsledikten sonra da servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder