MALZEMELER
1 adet ananas konservesi
2 adet yumurta
1 bardak süt
1 paket kremşanti
2 kaşık şeker
1 paket rulo gofret
Ananaslı Kup tarifi
Kremşantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırarak farklı kaplarda tutun. Sarıları şeker ile çırpın; aklarını da sade olarak kar edin. Ardından ikisini de kremşantiye katın ve iyice çırpın. Küp küp doğradığınız ananasları içine karıştırıp kuplara eşit olarak pay edin. Bu karışımı buzdolabında soğutun servis ederken rulo gofret ile süsleyin
Kremşantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırarak farklı kaplarda tutun. Sarıları şeker ile çırpın; aklarını da sade olarak kar edin. Ardından ikisini de kremşantiye katın ve iyice çırpın. Küp küp doğradığınız ananasları içine karıştırıp kuplara eşit olarak pay edin. Bu karışımı buzdolabında soğutun servis ederken rulo gofret ile süsleyin
Elmalı Tatlı
GERKEN MALZEMELER İçinin Malzemeleri: kuru üzüm 4 ya da 5 tane sarı elma dövülmüş ceviz, Bir paket tarçın 8 ya da 10 tane petibör bisküvi Bir paket hindistan cevizi istenildiği kadar toz şeker Muhallebisinin Malzemeleri; 750 gr süt 1 tane yumurta 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tereyağı 2 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un Tatlı Tarifi Elmaları iyice yıkayın soyun, ikiye bölüm çekirdek bölümlerini çıkartın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta kısma gelecek biçimde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarı seviyeye gelecek miktarda su ekleyip dağılacak biçimde yumuşamalarına müsade etmeden pişirin. Tereyağı dışında kalan bütün krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Piştikten sonra yağı ilave edip karıştırarak eritin. İç malzemelerini de bir kapta karıştırın. Pişen elmaları tek tek alıp çekirdek yuvalarına iç malzemeleri koyun. Sonra üstünü bir petibör bisküvi örtün. Bisküvi altta olacak biçimde borcama tek tek dizin. Tamamını dizdikten sonra kremayı üstlerini ve aralardaki boşlukları dolduracak biçimde dökün. Üstlerine hindistan cevizi dökerek dolapta soğumaya bırakın.Muzlu Puding
GEREKEN MALZEMELER: 4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı un 3 adet muz 9 Yarım portakalın suyu 1 su bardağı krem şanti 9-10 adet bebe bisküvisi Süslemek için: • Gofret ve çikolata parçaları 3 kişiliktir Muzlu Puding tarifi 3 su bardağı süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Diğer taraftan, nişasta ve unu bir kaba alıp kalan sütle açın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişastalı karışımı azar azar üzerine ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın Ilındıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip İyice karıştırın. Ezdiğiniz muzları portakal suyu ile karıştırıp 4 kupa paylaştırın. Üzerine bebe bisküvilerini ekleyin. Pudingi kuplara pay edip buzdolabında soğutun. Gofret ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapınÇikolatalı ve Çilekli Tatlı
MALZEMELER 1 paket vanilya 2 kutu krema 2 çorba kaşığı toz şeker 1 kase çilek(püre yapılmış) 2 yumurta 100 gram çikolata Hazırlanışı Kremanın yarımını bir tavaya alın kaynatın kaynayınca içerisine çikolatayı ekleyin ve erimesini bekleyin sürekli karıştırın. Ilınmasını bekleyin ılıyınca içerisine yumurta sarısını ekleyin ama pişmesin dikkat edin. Yumurtanın akınıda başka bir kasede kar haline gelene kadar iyice çırpın. Kremanın diğer yarısını ve şeker, vanilya ekleyin. Üstüne en son yumurtanın aklarını ilave edin. İki renk karışımınız oldu Mus kaplarına aynı anda doldurun. Dolapta soğutun daha sonra üstüne çilek püresi doldurun.Çikolatalı Muz Çubukları
MALZEMELER 3 muz fındık, fıstık 100 gr erimiş çikolata Hazırlanışı Çikolataları eritin(benmari usulu) Muzları küp küp olarak dilimleyin. Çikolata ile iyice bulayın ve fındığa batırın.(fıstığa) Çöp şişlere takarak servis yapın.Cevizli Üzümlü Tatlı
MALZEMELER 4 yufka 200 gram ceviz 100 gram kuru üzüm 1 kahve fincanı toz şeker 1 yemek kaşığı tarçın 3 elma 2 kahve fincanı pudra şekeri Kızartmak için sıvıyağ Cevizli Üzümlü Tatlı tarifi Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir.Çilekli milföy Tatlısı
MALZEMELER 4 adet milföy hamuru 2 bardak süt 1 paket çilekli puding 1 çorba kaşığı pudra şekeri Çilekli milföy Tatlısı tarifi Milföy hamurlarını çözüldükten sonra yağlı kağıt üzerine dizip fırın tepsisine koyun .Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kabarıncaya pişirin.(yaklaşık 15-20 dk Çilekli pudingi süt ile karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız milföy hamurlarının aralarını bir bıçak yardımı ile açın ve iyice soğumalarını bekleyin. Hazırladığınız çilekli pudingden hamurların aralarına doldurun. Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.Çilekli Tart Tatlısı
Gerekli malzemeler 3 su bardağı un 125 gram tere yağ 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı toz fındık Kreması için malzeme 25 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker Krem şanti için malzeme 1 paket toz şanti 1 su bardağı süt Üzeri için malzeme Yeteri kadar çilek, yeşil fıstık 2-3 tane taze nane yaprağı Tart Tarifi Derince bir kabın içine unu koyun. Üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, toz fındık dökün ve elinizle harmanlayın. Unun ortasına havuz açın ve eritilmiş tere yağ ile yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın. Ortalama 10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır. Şayet sert bir kıvamı olursa bir miktar ılık su veya ılık süt ekleyebilirsiniz. Tart kalıbınızı yağlayın ve içine hamuru elinizle bastırarak yerleştiriniz. Büyük çatla üzerini 5 yerinden delin ve böylece kabarmasını engellemiş olursunuz 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırına tart kabınızı sürün ve 15 dakika bekleyin. Tart fırında pişerken sizde kremayı hazırlayın. Bir tencerenin içine soğuk süt, şeker, un, nişasta, vanilya koyun ve mikserle çırpın. Tencereyi ocağa koyun ve devamlı karıştırarak pişirin. Pişen kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın. Bu esnada krem şantiyi hazırlayın. Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup mikserle iyice çırpın. Soğumuş olan kremanın içine bu krem şantiyi dökün ve karıştırın. Tart pişip fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı dökün, kaşıkla yayarak düzeltin. Üzerine çilekleri enine ikiye kesip sıralayın ve resimdeki gibi tam ortasına dilerseniz yeşil fıstık doldurarak üzerine iki tane taze nane yaprağı dikin. Afiyet olsun BAŞKA BİR TARİF: MALZEMELER Hamur Malzemesi: 1 yumurta 3 çay bardağı un 90 gram tereyağı 1,5-2 çay bardağı toz badem 1 kahve fincanı toz şeker Krema Malzemesi 1 yumurta 750 ml süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Çilekli Tart Tatlısı tarifi Bademleri kaynamış suyu sıcak olarak bir kaba alın ve bademleri ekleyin beklesin. Yumuşayınca kabuklarından ayırın ve robottan geçirin. Unu bir kaba alın ve hamur malzemelerini ekleyip yoğurun.( bademde dahil) Tart kabına yağlı kağıt serin ve iyice bastırıp ortasını açın. Bu şekilde dolapta yarım saat bekletin. 180 derece de ısınmış fırında pişirin (15 dakika). Soğumaya bırakın. Kremyaı hazırlayıpğ bir kenarda soğuttıktan sonra hamurun içine yayın. Üstüne çilekleri dizip servis yapın. BAŞKA BİR TARİF: MALZEMELER 2 bardak un 2 poşet kremşanti 2 bardak süt 125 gr margarin 1 adet yumurta çilek Çilekli Tart Tatlısı tarifi Unu eleyin, robota alın; üzerine minik kıyılmış margarin ve bir tutam tuz katın ekmek kırıntısı hali alana kadar karıştırtın. Yumurtayı çırpıp robottaki karıma ilave edin, karıştırtmaya devam edin. Hazırladığınız bu hamuru merdaneyle düzleştirerek yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştirin. 160derecede kızarana kadar pişirin. Bu arada kremşantiyi hazırlayın, kirazların çekirdeklerini çıkarın. Kremşantiyi hamurda pişip soğuyana kadar buzdolabında tutun ve hamur soğuduğunda üzerine kaplayın. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.Şeftali tatlısı
Malzemeler: 6 adet şeftali 2 çay fincanı toz şeker 2 çay fincanı su süslemek için: dondurma kıyılmış badem Şeftali tatlısı tarifi öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine tozşekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım.170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerine top dondurma koyalım kıyılmış badem serpelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsunMeyveli Cup
Malzemeler 250 gr, çilek 2 adet kivi 2 adet muz 5 çorba kaşığı granül diyet şeker Meyveli Cup Tarifi Bütün meyveler küçücük doğranır ve şekerle karıştırılır. 1 saat buzdolabında ara sıra karıştırılıp bekletilir. Cupların içinde servis yapılır.Meyve Bahçesi
Malzemeler 6 adet etimek 2 adet elma 2 adet muz 2 adet kivi 6 adet çilek 100 gr. ceviz 1,5 bardak su 1 bardak toz şeker (veya 25 adet tatlandırıcı) 10 adet tatlandırıcı Meyve Bahçesi Tarifi Etimekler düz bir pasta tabağına dizilir. Su ve şeker kaynatılıp etimeklerin üzerine dökülür. Elma rendelenip pişirilir. 10 adet tatlandırıcı, ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır. Etimeklerin üzerine dökülür. Muz, kivi, çilek doğranıp bu karışımın üzerine güzelce yerleştirilir.
Posted in: 2013 Dünür Tatlısı tarifleri, Ananaslı Kup, Ananaslı Kup malzemeleri, Ananaslı Kup tarifi, Ananaslı Kup yapılışı
0 yorum:
Yorum Gönder