ReKlam

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Portakal Peltesi Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
• 4 portakal
• 500 gr şeker
• 1 su bardağı nişasta
• 5 su bardağı su
• Hindistan cevizi
Portakal Peltesi
Portakal Peltesi tarifi
1- Portakalların suyu sıkılıp bir tencereye nişasta bir kapta birmiktar su ile iyice çırpılıp kanştınlıp, tencereye katılır
2-5 su bardağı su ve şeker de katılarak ateşe oturtulup karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirilir
3- Pelte gibi olunca dibi ıslak tepsiye dökülüp dondurulur.
4- Üzeri hindistancevizi veya fındık taneleri ile süslenip dilim dilim kesilip, servis yapılır.
Not: Kâselerin dibine birer tane tatlı bisküvi konup üzerine pelte taksim edilerek servis yapabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder