Malzemeler :
500 gr yağsız beyaz peynir
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı pirinç unu
• 4 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti İçin
• 2.5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
Üzeri İçin
• antepfıstığı
1 Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-31 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.
2 Ertesi gün önce şerbeti hazırlayın. Bununa için şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave ederek şerbeti soğumaya bırakın.
3 Diğer yandan yumurtaları şekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin.
4 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin.
5 Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder