Hamur için;
- 500 gr un
- 180 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 250 gr margarin
- 1 paket vanilya
Tartoletler Kreması için;
- 1 kg süt
- 120 gr mısır nişastası
- 3 yumurta
- 250 gr toz şeker
- 100 gr margarin
- 1 paket margarin
- 1 paket vanilya
Tartoletler Üzeri için;
- Kivi, muz vb mevsim meyveleri
- jöle
Yapılışı:
Unu süzgeçle tezgaha eleyelim,ortasına bie çukur açıp margarini içine koyup bıçakla kıyalım. Yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı koyup bir hamur hazırlayalım.Hamur toplandığında 40-45 dk . buzdolabında dinlendirelim.Dinlenmiş hamuru tezgâh üzerinde merdaneyle 7-8 cm. İncelikte açalım. Yağlanmış Tartolet kalıplarına yerleştirelim ve Kabarmaması için çatalla delelim.( ve kuru fasulye ya da nohutları aliminyum folyoya sararak üzerine koyun (ben folyoya sarılmış kabuklu 3 adet ceviz koydum). Fırında 180 derece sıcaklıkta 20-25 dak. pişirelim..Kreması için önce şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra unu, nişastayı da ilave edip sütü yavaş yavaş ekleyip iyice karıştıralım. Ocağa aldığımız karışım koyulaşıp krema haline gelince ocaktan alalım. Sıcak kremanın içerisine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bıraktım.Soğumuş tartoletleri kalıplardan çıkartıp hazırladığım kremayı tartoletlerin içerisine dolduralım. Üzerini dilimlediğimiz meyvelerle süsleyelim. Dilerseniz sade soğuk jöleyi bir miktar su ile inceltip bir fırça yardımı ile meyvelerin üzerini kaplayabilirsiniz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder