Pages

26 Mayıs 2013 Pazar

Yaban mersinli muffin





Malzemeler: 125 gr margarin, 2 yumurta, 140 ml süt, 175 gr toz tatlandırıcı, 200 gr tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu, Yarım çay kaşığı vanilya aroması, 3/4 su bardağı dondurulmuş yaban mersini 

Yapılışı:
Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve toz tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Süt, vanilya aroması, un ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Dondurulmuş yaban mersinlerini ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kalıplara kağıt yerleştirin ve hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder