Tatlı Tarifleri, Resimli Tatlı Tarifleri, Resimli Sütlü Tatlı Tarifleri, Resimli Şerbetli Tatlı Tarifleri, Resimli Kek Tarifleri, Resimli Pasta Tarifleri, Pasta Tarifleri Resimli, Kek Tarifleri.
Pages
▼
26 Mayıs 2013 Pazar
Kiraz Reçeli Tarifi
Malzemeler: 1 kg kiraz, 1 kg tozşeker, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Kirazları yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Tencereye alarak üzerine tozşekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat bu şekilde dinlendirin.
Tozşeker iyice eridiğinde ocağa oturtun, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme sırasında oluşan köpükleri alın. Reçel koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin. Reçeliniz olduğunda ocaktan indirerek soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder