Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 8-10 adet elma kurusu, 7-8 adet gün kurusu kayısı, Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurtayı çırpın. Tozşeker ekleyip, çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağ katıp, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tarçın ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Elma kurusu ve kayısıyı küp şeklinde doğrayın. Kuru üzümü kekin dibine çökmemesi için 1 tatlı kaşığı unla karıştırın. Meyve kurularını da hamurun içine katın ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder