ReKlam

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Çilekli Pelte Tarifi




Malzemeler: 2 çay bardağı çilek püresi, 1 çay bardağı mısır nişastası, 1 çay bardağı şeker, 5 çay bardağı su (3 çay bardağı kullandım; 2 çay bardak çilekli püre +3 çay bardağı su), 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
Tencereye su konur. Nişasta, şeker eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Çilek püresi ilave edilir ve ocağın altı yakılır kıvam alana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Dolabta 30 dk bekletmeniz yeterlidir. İsterseniz ilk sıcaklığı çıkınca 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder