Pages

1 Aralık 2013 Pazar

Çikolatalı krokanlı pasta tarifi

 Çikolatalı krokanlı pasta tarifi

Çikolatalı krokanlı pasta için Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı>
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Krokan: 1 su bardağı tozşekeri tavada esmerleşinceye kadar soteleyin. 1 çorba kaşığı su koyun. Temiz bir mermere dökün. Donunca parça parça kırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder